11. tammikuuta 2017

Cirque Facets: Tanzanite & Dioptase

Muhun kolahti lujaa Cirquen loppusyksystä 2016 julkaistu Facets-kokoelma, johon kuuluu 6 eriväristä lakkaa holo-flakien kimalluksella. Tilasin näistä jalokivilakoista itselleni neljä, joista nyt pari on ehtinyt jo käydä kynsillä asti. Tässä tulee swatchit noista kahdesta kaunokaisesta:

Tanzanite:

Sinitaivaan värinen Tanzanite on värinsä puolesta ehkäpä oma suosikkini Facets-kokoelmasta. Pikaisella googletuksella selvitin muuten että tansaniitti, johon lakan nimi viittaa, on ainoastaan Tansanian maaperältä löytyvää puhdas mineraalikivi. Tansaniitti löydettiin vuonna 1967 ja voi olla tyypillisen sinisen lisäksi väriltään viininpunaiseen tai violettiin taittava tai jopa myös kristallisen kirkas. Kaupallisesti tansaniitti tunnetaan usein safiirin halvempana vaihtoehtona.

Dioptase:

Yhtä lailla näyttävä Dioptase lakka in väriltään tumma turkoosi tai sinivihreä 'teal', miten sen nyt kukakin tahtoo sanoa. Jalokivi-selvitysten makuun päästyäni piti toki nyt selvittää myös dioptaasista pari google-faktaa: Jo 1700-luvun lopulla ensi kertaa tavattu dioptaasi on harvinainen mineraali, joista tunnetuinta laatua louhitaan Namibiasta. Tätä smaragdista maakiveä voidaan käyttää myös maalauspigmenttinä.

Tässäpä oli nyt samalla vähän jalokivitietoutta kynsilakkojen nimien takaa! Itseäni nuo taustat ainakin kiinnostivat, ja mainittakoon että koulussa jo ala-asteella kun oli pakko väsätä esitelmä itse valitsemastaan aiheesta oli minun aiheeni tuolloin 'Jalokivet'. Enpä ole intoutunut jalokiviä keräilemään, mutta kiinnostusta niitä kohtaan on ollut jo pienenä tyttönä. =)

 Cirquen lakkojen laatu ja levitettävyys oli jälleen kerran priimaa näidenkin lakkojen kohdalla. Eikö olekin kauniita tapauksia?

5 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Ihan uskomattoman nättejä kavereita. Huolisin kyllä itsellekin :)

LauraKatarooma kirjoitti...

Nää on kyllä tosi nättejä!

Dimavarien kirjoitti...

Tämä kokoelma on kyllä ihana. <3 Tilasin veikkauksen joulukalenterista voittamallani 50 eurolla näistä kolme. :D Tanzanitea olen eniten tuijotellut ja sen seuraksi otin Smoky Quartzin ja Morganiten. <3

E-S kirjoitti...

Heidi: No sanopa muuta. Sulla on silmää! :)
Katarooma: Jep! =)
Dimavarien: Just mainio joululahja! Olitko vielä ehtinyt lakkailla omillasi, täytyypä tarkistella.. Tuo Smoky Quartz ehkä houkuttelisi vielä minuakin.

Kirsi kirjoitti...

Tosi kauniita! Erityisesti tykkään tuosta turkoosimmasta :)

Ja hei täällä toinen, jota kovasti kiinnostaa korukivitietous. Olen tehnyt koruja itse jonkun verran ja aina ihan innolla luen, että mitä kivihelmiä sitä ostaisi :) Kynsilakkojen nimeäminen muuten olisi toinen mun suosikkijuttu :D tunnustan, että olen ostanut erinäisiä lakkoja ihan vain siksi, että ne on nimetty niin nerokkaasti :D

Lähetä kommentti

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...