13. maaliskuuta 2014

"Paloturvallisuuskynnet"

Tämänkertaiset kynteni saavat nyt kulkea paloturvallisuuskynsien nimellä, koska istuin näissä lakkauksissa alan luennolla alkuviikosta. Mitään varsinaisesti turvallista näissä lakkauksessa ei kuitenkaan ole.. Kynsilakat saattavat päinvastoin olla jopa herkkiä syttymään, joten varovaisuutta lakkailijat tulen lähellä!


Ensin tein liukuvärjäyksen kolmella OPI Brazil-kokoelman lakalla: Don't Bossa Nova Me Around, Kiss Me I'm Brazilian ja I São Paolo Over There. Sen jälkeen leimasin kukkakuviota kynsille MoYou Pro (xl) laatasta 14, joka itse asiassa nyt kuvista katseltuna näyttää hämäävästi unisiepparilta! Lopuksi töppäilin vähän L'oréalin Confettista kärkiin - tulipahan lopultakin kokeiltua sitäkin. Näistä tuli sellaiset "ihan kivat" mielestäni... Ehkei kaikkein ominta tyyliäni, mutta silti piristävän näköiset.


Pakko jakaa kanssanne vielä kynsien jälkeen karsea video, joka syöpyi minun mieleeni jo vuosia sitten eräässä aiemmin osallistumassani paloturvallisuuskoulutuksessa. Tämä Youtubesta löytyvä video on kuvattu autenttisella tapahtumahetkellä baarikeikalla Rhode Islandilla 2003:


Nopeasti se tuli leviää ja tekee tuhojaan otollisissa olosuhteissa. :(

Näiden lakkauksien sivujuonteena kyselen kätevästi että olettekos kynsikollegat miten vihkiytyneitä paloturvallisuusasioihin? Jos koulussanne tai työpaikoillanne näkisitte koneen syttyvän palamaan niin löytyisikö jauhesammutin nopeasti? Entä mitä tekisitte kotona?! Kyselen kun olen nyt itse niin aktivoitunut taas tähän aiheeseen ja minua kiinnostaa teidänkin kokemuksenne.

12 kommenttia:

Milba kirjoitti...

Tosi kivat kynnet! :) Tykkään kun leimataan liukuvärin päälle, pitäisi kai itsekkin kokeilla joskus. :p

Tiina kirjoitti...

Ihanat! :3

Liisa kirjoitti...

Wau, tosi ihanat! Yhdet mun suosikeista sun tekemistä kynsistä! :)

Mari kirjoitti...

Tosi hienot kynnet. :)

eekku kirjoitti...

Hienot kynnet

Kirsi/Kirsinkynnet kirjoitti...

Hienot kynnet! Miulla on projektina sammutuspeite seinälle. Meiltä taitaa löytyä jopa 2 peitettä. Onneksi ei tarvinnut kokeilla miten toimii..

Jenni kirjoitti...

Upeat kynnet ! =)
Meillä sattui koulussa kaverille pieni vahinko kun hitsasi auton ovea apupöydän päällä jossa oli vaahtomuovi patja alla, no patja syttyi ja kaveri ei ensin edes huomannut sitä. Huusin, että 'Se palaa varo!' ja käden ulottuvilla oli paineilmaletku ja siinä sopivasti paineilmapilli kiinni, tartuin siihen ja annoin puhaltaa. Sain liekit sammutettua, mutta jos en olisi huomannut, niin vaikka mitä olis voinut tapahtua. Kerkes ne puolenmetrin korkuisiksi ennekuin huomasin paineilman vieressä. Että kyllä siinä vähän menee sormi suuhun, että mitäs nyt. Meillä koulussa kun (autopuolla olen) on aika ihmeellisiin paikkoihin ja kaiken rojun taakse asennettu ne sammuttimet.. En siinä tilanteessa olis tiennyt, mistä sellaista olisin etsinyt. :o Onneksi ei tapahtunut pahoja vahinkoja. :)

Unknown kirjoitti...

noi on ihanat kynnet ! <3
mä oon nähnyt ton videon palolaitoksel, kun oltiin luokan kanssa tutustumassa. aika hurjaa jälkeä kyllä teki :/

Kaisa kirjoitti...

Hienot kynnet, ihana tuo jotenkin pitsinen lopputulos.
Meillä on töissä paljon turvallisuusjuttuja ja olen kotonakin aika neuroottinen; on palovarottimet ja sammutuspeitteet...

Claudia C. kirjoitti...

Gorgeous manicure :)

Passion for Nails/Suvi kirjoitti...

Tosi upeat noi kynnet! :)
Kauhee kun toi video on ahdistava.... Iskee melkein paniikki noitten ihmisten puolesta. :(

E-S kirjoitti...

Sorry kaikki - kommentteihin vastailussani oli lomareissun mittainen tauko!

Milba: Kiitti. Oikeilla väreillä sillä tavalla saa kyllä kivaa jälkeä, kokeile ihmeessä kans!
Tiina: Kiitos!
Liisa: Oooo, kiva kuulla!!! :))

mmari: Thanks!
eekku: Kiitti!
Kirsi: Hyvä tavoite! Kotioloissa sammutuspeite olis kyllä hyvä olla... meiltäkin sellainen puuttuu. Keittiö lähellä voi olla hyvä sijoituspaikka ja toisaalta elektroniikkalaitteet voi ehkä kans kaivata sellaista läheisyyteensä.

shinestar: Thanks!
Jenni: Huh huh... tollaset omakohtaset tilanteet varmasti opettaa ainakin kiinnittämään huomiota asioihin. Hyvä että löysit sammuttimen nopsasti! Toi paineilmaletku on mulle sammuttimena vieras, mutta sopii ilmeisesti hyvin autopuolen paloturvallisuuteen..? Ja, kynnet kiittävät. :)
iitu ronsku: Kiitoksia! Toi on kyllä mieleenpainuva video kaikessa kurjuudessaan... toimii varmasti osaltaan opetustarkoituksessakin, siis.

Kaisa: Kiitoksia!! Opetukset on mennyt sulle hyvin jakeluun, jos on kotonakin käytössä. :) Varovaisuus kannattaa kyllä. Pitäisi hommata kyllä meillekin palopeite kotiin...
Claudia C: Thanks so much!
Suvi: Kiitti! Eikö ookin hirveä... sama homma! Vanhalle tulipalon pelkääjäälle ja ahtaanpaikan kammoiselle toi surmantungos oviaukossa on aika karmiva näky.

Lähetä kommentti

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...