4. tammikuuta 2014

Täällä neiti Marble, Watermarble

Täällä on todellakin varsinainen neiti Marble, sillä viime postauksen jälkeen rupesin oitis sanoista tekoihin ja tein keittiön pöydästä hetkeksi vesimarmorointipisteen. Itse lanseeraamani vesimarmorointihaasteeseenhan kuuluu kokeilla vesimarmorointia tänä vuonna vähintään kerran kuukaudessa.

Käytin nyt bloggaajiltani saamaani vinkkiä käyttää marmorointivetenä vedenkeittimessä kertaalleen haalennutta vettä (mutta en kyllä osaa arvioida mikä oli kyseisten vesien merkitys tämänkertaiseen lopputulokseeni). Ennen marmorointia lakkasin kynnet vaaleanharmaalla OPI:n Skull & Glossbonesilla, mikä oli näin jälkikäteen arvioituna mahdollisesti onnistuneinen tekoni koko marmorointipuuhassa.


Aloitin oikean käden kynsistä, joista tuli kaikkinensa mielestäni liian tummat ja niinpä käytinkin vasempaa kättä marmoroidessani enemmän Sinful Colorsin Twilightia saaden enemmän itseäni miellyttävämpää lopputulosta. Sinfulin shimmerinen harmaa on aika kuultavaa kamaa, ja oletan että alla oleva OPI näkyy sopivasti hieman sen läpi.

Marmoroin aina 2 sormea kerralla, paitsi peukalot yksinään. Lorauttelin muutamankin kerran X-tran kynsilakanpoistoainetta marmorointiveteen ennen kynsilakkoja, ja huomasin että näin tehtyäni lakat levisivät aina iloisemmin kuin ilman!


Vesimarmorointi tuntui aivan yhtä tuskaiselta, mitä muistan sen olleen ne 3 kertaa aiemminkin jolloin olen hommaa kokeillut.

Haluan mainita 3 suurinta ongelmatekijää tämänkertaisessa marmoroinnissani:
  1. Veteen laitetut lakkatiplut eivät aina lähteneet leviämään. En ikävä kyllä keksinyt selitystä milloin tai miksi leviämistä ei välillä tapahtunut, mutta Flormar U29 tuntui useimmin jämähtävän pisteeksi veden pinnalle - ehkä vain vanhuuttaan?
  2. Puutikku käsissäni saattoi sotkea lupaavastikin veden pinnalle levinneet lakat. 
  3. Kolmas ongelma on oikeastaan kaikkien ongelmien summa: onnistumisten satunnaisuus. Jos sain yhden kerran homman sujumaan putkeen, niin sama ei varmasti tullut toistumaan. Kuvioista tuli joka kerta käsittämättömän erilaisia ja me no like it!!
Marmoroinnissa käytössä olleet lakat.
Parhaiten onnistunut kynsi: vasemman käden peukalo.
Hommaan sopi täydellisesti se että muutama lakattu kynsi sai kolhuja ennenkuin lakkapinta oli täydellisen kuivunut... Kynsinauhojen siistiminenkin oli yllättävän vaikeaa (- yleensä kun pyrin lakkailemaan niin että siistittävää ei juuri jää). Viimeisenä kiusauksena tuli vielä vastaan se ettei kynsistä tahtonut saada edes yhtään onnistunutta valokuvaa! Pyysin miestäkin kuvaamaan molemmat kädet yhdessä mutta niistä kuvista tuli itse asiassa vielä huonompia kuin näistä itse ottamistani. Ei kai tällaisista lakkauksista voi kovin hyviä valokuvia edes saada!

Noh, kaipa tätä lopputulosta voi kuitenkin sikäli nimittää onnistumiseksi että sain kaikki kynnet lakattua marmorointitekniikalla ilman että tarvitsi repiä pelihousuja. Sain jopa yhden ihan kohtalaisen kivannäköisenkin kynnen aikaiseksi! :)

25 kommenttia:

rose86 kirjoitti...

Täälläkin marmoroitiin just eilen illalla :D Mun rohkeus ei kyllä riitä noin monen lakan käyttöön, menin ihan vaan kahdella.. :)

eekku kirjoitti...

Kivat kynnet

Anni kirjoitti...

Ite aattelin testaa tänää pitkästä aikaa marmorointia, mitähä siitäki tulee.. :D mut oon kokenu helpommaka käyttää vaan kahta lakkaa, koska muuten mulla menee liikaa säätämiseks ja meen ihan sekasi lakoista :D

Mun mielestä noi sun on tosi hyvä alku, ja innolla ootan mitä saat vuoden aikana aikaan kun kehityt tuossa! :))

Kaisa kirjoitti...

Jos lakka ei lähde leviämään, mutta juuri äsken on niin tapahtunut, niin veden pinta ei välttämättä ole edellisestä kerrasta täysin puhdas, itsellä joskus vika siinä.
En ole huomannut eroa siinä, että onko vesi kiehautettu tms, mutta selvästi kauemmin seissyt vesi toimii paremmin itsellä marmoroinnissa. Otankin veden kippoon jo tuntia, paria ennenkuin alan hommiin; huoneenlämpöinen toimii.
Huomasin kuvista, että sulla kilmikas kippo; myös se voi vaikuttaa lakkojen leviämiseen (ainakaan itsellä ei onnistunut joskus) ja käytän vanhaa vanukas- tai jogurttikippoa, jolloin lakkaa ei kulukaan samaa määrää ja häränsilmä on helpompi muodostaa.
Kivaa, että olet tehnyt tällaisen lupauksen, jään innolla odottelemaan tulevia marmorointeja!! =)

Kaisa kirjoitti...

kulmikas* :D

Miracle kirjoitti...

Itse aion myös ottaa haasteesi vastaan ja pohdin jotain sopivaa väliä missä vaiheessa kuukautta sen toteuttaa. :) on yksi toinenkin haaste työnalla...

Bambi kirjoitti...

Voi kääk! Hatun nosto lupauksesta marmoroida noin usein. Mä en uskalla edes kerran vuoteen :D

Milba kirjoitti...

Kannattaa muuten kokeilla ohuempiakin tikkuja, itse käytin hammastikkua. :)
Mutta harjoittelu tekee kyllä mestarin tässä hommassa! :-D Jos vain hermot kestää...

E-S kirjoitti...

rose86: Kurkkasinkin sun marmorointeja ja ne oli nätit! Mä en oo ajatellut lakkojen määrällä olevan väliä. Voisihan sitä tosiaan koittaa kahdellakin :)

eekku: Kiitos :)

Anni: Sun marmorointeja en vielä nähnytkään, täytyypä käydä kurkkimassa joko oot julkaissut ne..? Voisin oikeastaan kokeilla itsekin kahdella lakalla marmorointia, vaikka lakkamäärä ei mielestäni vaikuta homman vaikeusasteeseen. Kiva että tsemppaat mua haasteessa, jospa mä vielä alkaisin oppia!

Kaisa: Toi voi pitää paikkaansa että vedenpinta ei ole aina ihan puhdas aiemmista lakoista, mutta välillä kävi kyllä niinkin että pari ensimmäistä lakkasiihena lähti leviämään hyvin ja sitten seuraava jämähtikin paikalleen. Juu, tuo kulmikas muovikippo mulla on ollut aina käytössä marmoroinnissa, miten oonkin jämähtänyt siihen... :D Jos ensi kerralla ottaisi vaikka jonkun pyöreän astian?! Kiitti vinkeistä! :)

Bambi: Ymmärrän, tää on kyllä pelottava laji ja mäkin päätin että nyt tarvitaan "pakkokaraistusta" hommaan, jos tätä kerran haaveillaan osaavansa.

Milba: Olisikohan hammastikuista apua mullekin, täytyypä kokeilla... Appelsiinipuutikku ainakin välillä vetäisi vesialtaan reuna-alueilla kaiken mykkyrälle. Hermot on kyllä koetuksella vesimarmoroinnissa, mutta jospa se alkais loppuvuodesta sujua vähän paremmin! Ihan 'mestaruudesta' lienee turha haaveilla. ; D

Murmis kirjoitti...

Siitä se lähtee. Itse en kyllä kynsilakan poistoainetta lorauttelisi, mutta vaihtaisin pienempään ja pyöreään astiaan. Sitten lakkatipluja niin, että eka rengas on aika lähellä reunoja ja sitten tikulla reunat muutamasta kohtaa reunaan kiinni. Näin kalvo ankkuroituu ja ei lähde ruttaantumaan, jos vetää reunalta keskelle päin. Ja ikävä tosiasia on, että kaikki lakat ei vaan toimi yhtä hyvin marmoroinnissa.

E-S kirjoitti...

Kiitti vinkeistä, Murmis! Kylläpä tuntuu että on kannattunut julkisesti tunnustaa taitamattomuutensa koska niin paljon hyviä lisävinkkejä olen marmorointiin nyt saanut. Tuo on varmastikin kokeilunarvoinen homma laittaa eka tippa lähelle reunaa ja kokeilla tuota mainitsemaasi reunakiinnitystä - jospa se vähentäisi mun ongelmia... :)

Passion for Nails/Suvi kirjoitti...

Pitäisköhän munkin lähtee tähän haasteeseen mukaan... Kerran kuussa ei asettais hirveitä paineita. :D Hyvin onnistunut kyllä ekaksi tää sun marmorointi, mun omani oli semmosta räpellystä et huhhuh...

Mä käytän itse kippona matalaa, pyöreää, halkaisijaltaan n. 7cm. Lasken kippoon raanasta aina niin lämpöstä vettä kun saa ja annan sen jäähtyä hieman. Hetken seissyt vesi toimii mun mielestä paremmin. Vaihdan veden aina parin kynnen jälkeen. Kuvion tekemisissä perinteiset hammastikut ja ylimääräisten lakkojen onkimisessa topsipuikkoja.

Yks aika kiva kikka johon törmäsin oli se, että marmorointi painettiin stamperiin ja stamperin kautta kynteen. Oon ite käyttänyt nykyään tätä tekniikkaa ja enää ei oo tarvinnut putsailla epäonnistuneita kynsiä. :D Kun näkee heti stamperissa, onko marmori hyvä vai ei.

Xalla kirjoitti...

Samoja ongelmia itselläkin marmoroinnissa kuin sinullakin, erityisesti juurikin tuo, että yhtäkkiä jokin tippa ei lähdekään enää leviämään, vaan jää palloksi siihen keskelle ja pahimmassa tapauksessa lähtee uppoamaan kupin pohjaan... ja pilaa sitten jo muuten niin hyvin levinneet lakat.
Täällä on kyllä tullut hyviä vinkkejä, pitänee itselläkin kokeilla noita vinkkejä käytännössä :)
Mutta täytyy kyllä hattua nostaa että olet jaksanut vesimarmoroida kaksi kättä! Itsehän olen tyytynyt ihan vain pariin aksenttikynteen...Hermot eivät ole kestäneet vielä enempää tähän mennessä =D

E-S kirjoitti...

Suvi: Tää ei siis ollut mun ihan "first time ever", sillä oon kokeillut vesimarmoroida 3 kertaa aiemminkin (joista 2 löytyy blogimerkinnöistäkin). Mutta ehkä kun edelliskerrasta on yli puoli vuotta niin tää oli merkein kuin uusi 'eka kerta'! Hei, tuo stamper-niksihän kuulostaa todella kokeilemisen arvoiselta - kiitti vinkeistä. Ja tuu ihmeessä mukaan haasteeseen, se kasvattanee sekä taitoja että luonnetta! ;D

Xalla: Aaa, marmorointikohtalotoveri!! :) Hyvä jos täältä on irronnut hyviä vinkkejä sullekin. Lähde mukaan haasteeseen?!

Murmis kirjoitti...

Niin en siis tarkoittanut, että eka tiplu pudotettaisi reunaan, vaan sitä että niitä tipluja lisätään niin kauan, että eka tiplurengas leviää reunaan asti. Ja tosiaan kannattaa testata ne käytettävät lakat, ennenkuin alkaa marmoroimaan. Kaikki lakat ei vaan leviä nätisi.

Xalla kirjoitti...

Laitetaan haaste harkintaan :) Tosin se sisältäisi max. muutaman aksenttikynnen kuukaudessa, ei missään nimessä molempien käsien marmorointia :D

E-S kirjoitti...

Murmis: Ok, kiitti tarkennuksesta! Mä oon aatellut että se on aina yksi testauskerta lakoille samalla kun kokeilen marmorointia. Tuntuis niin omalta urakalta ensin alkaa kokeilemaan mitkä toimii ja mitkä ei, mutta toki jos tuo toimii niin sehän voi nopeuttaa ja helpottaa hommaa...

Xalla: Harkitse vain. Marmorointihaasteen vähäiset "säännöthän" käytännössä tarkoittivat vain kerran kuussa hommaan ryhtymistä. Eli kyllä yksikin kynsi lasketaan! :)

GoneWithTheNails/Mirka kirjoitti...

Mä en taida uskaltaa ihan haasteeseen lähteä, mutta taidankin ottaa marmoroinnin tähän kuukauden sisään toimekseni! Tykkään nimittäis siitä vaikka hermot joskus meneekin.

Mä käytän kans hammastikkuja kuvion tekemiseen ja topspuikkoja ylimääräisten jämien keruuseen. Paras tapahan on teipata kynnet niin ei oo niin paljon siistimistä.

E-S kirjoitti...

Mirka: Mukava jos ainakin tälle kuulle intoudut marmorointiin! :) Juu, mulla oli myös teippaukset sormissa mutta ihan kynsinauharajaan niitä on hankala saada, joten siihen kohtaan jäi aina väkisinkin siistittävää. Vanupuikot oli mulla myös käytössä mutta hammastikut ei, niitä pitäisi varmaankin kokeilla vielä...

Veera kirjoitti...

Voi jehna. Viimeeksi yritin marmoroida kynsiä varmaan 2v sitten, ja siitä ei seurannut yhtäkään kuviota kynsille, pelkkää itkua ja hammastenkiristystä.. :D Uskaltaisikohan sitä jo kokeilla uudestaan.

Siulla on kyllä nätisti onnistunut. En päässyt edes siihen vaiheeseen, että vedeltäis kuvioita veteen, vaan joko lakkatipat jämähtivät, putosivat suoraan kipon pohjalle tai levisi, ja hajosi samantein pinnalla. :l

E-S kirjoitti...

Rva Melli: Kyllä 2 vuotta alkaa jo olla niin pitkä aika että voisit kokeilla uudestaan? ;D Ymmärrän kyllä traumautumisesi, sillä munkin aiemmat yritykset ennen haasteen lanseeraamista olivat syksyllä 2012 sekä juhannuksena 2013, siinä kaikki....

Kiitoksia kehuista! Onhan tämä jonkinmoinen alku tosiaan kun sain kaikki kynnet ainakin jotenkin kuvioitua. Odotan mielenkiinnolla josko vaikka intoudut mukaan haasteeseen. Tarkoituksenahan on nimenomaan että tumpelotkin tulisivat edes yrittäneeksi marmorointia, jospa siinä samalla vaikka jotain oppis...?! :)

Emma kirjoitti...

Tämä oli jotenkin kaikkinensa ihan tosi sympaattinen postaus :D itehän en oo koko harrastushistoriani aikana edes harkinnut kokeilevani. Ajattelin tehdä siitä periaatekysymyksen ja uppiniskaisesti jatkaa samaa linjaa.

E-S kirjoitti...

Emma: Ymmärrän valintasi olla kokeilematta sillä tämä laji ei todellakaan ole mikään nautinto-osio tässä harrastuksessa... Omat perustelunikin tälle itsensäkiduttamiselle on vain ja ainoastaan toivo taitojen karttumisesta.

Photogothic kirjoitti...

Mäkin voisin tällee jälkijunassa ottaa haasteen vastaan ja alkaa tehdä marmorointeja kerran kuussa. :)
Reilu viikko sitten tein marmoroinnin pitkästä aikaa ja törmäsin samaan ongelmaan kuin sinä, eli yksi lakka ei levittynyt veden pinnalla! Vedestä se ei johtunut, sillä käytin kolmea lakkaa ja vain tämä yksi kiukutteli minulle. Ilmeisesti siis kyseinen lakka ei harmikseni sovellu marmorointiin. Mutta täältä löytyy kuvaa ja sepustusta: http://kuukynnet.blogspot.fi/2014/07/vihrea-skittlette.html liity ihmeessä lukijaksi tuoreeseen blogiini. ^^

E-S kirjoitti...

Photogothic: Jes, näin puolessa välissä haastetta on just hyvä hetki liittyä mukaan ja uutta verta kaivataankin tekemään innolla marmorointeja... Oma into tuntuu olevan vähän kadoksissa, koska taidot on edelleen aika olemattomat. Ja se on tosi että kaikki lakat eivät sovi marmorointiin, mutta mistä sen voi aina päätellä mitkä sopii ja mitkä ei?!

Mäpä tuun kurkkimaan sun blogiasi! :)

Lähetä kommentti

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...