21. marraskuuta 2012

Alastomuushaaste ja kynsianalyysia

Nuorten naisten uusin blogivillitys on lähiaikoina ollut näyttää blogeissaan naamansa meikittä ja naturellina. En tiedä mistä tämä sai alkunsa, mutta ainakin törmäsin tapahtuneeseen Saara Sarvaksen blogissa. Kynsiaiheisiin blogeihin haaste muuntui luonnollisesti naturellien kynsien esittelylle. Kynsihaasteen muille lakkailijoille esitti toissapäivänä Sonne blogijutussaan Alaston totuus. Tarkoituksena on antaa kunniaa totuudenmukaisuudelle ja muokkaamattomille kuville sekä ehkä palauttaa mieliin jotain teeskentelemättömyydestä... Jokainen voi ajatella asian omalla tavallaan. Loppujen lopuksihan emme voi blogien lukijoina tietää kuinka paljon kuvia on käsitelty ennen niiden päätymistä blogisivulle.

Tässä minun osallistumiseni haasteeseen kuvalla jonka otin Galaxyllani toissapäivänä
- illan pimeydessä, salaman kera:


Ei ole näissä häpeämistä. Voin tehdä vielä pienen kynsianalyysin sormieni kynsistäni.
Kuvassa esiintyy vasen käteni, jossa on silmin nähden edustavammat kynnet kuin oikeassa kädessä (joka puolestaan osaa paremmin pidellä kameraa kuin vasuri). Kynteni ovat aavistuksen kellastuneet, mutta eivät pahasti. Aloitin vasta pari kuukautta sitten kynsien kasvattamisen, ne ovat aina aikaisemmin olleet täysin nysät. Pidemmät kynnet ovat mielestäni lakkausten kanssa kauniimmat kuin aivan lyhyet; on enemmän työstettävää pinta-alaa. Tässä alkaa nykyisellään kuitenkin olla jo työnikin takia maksimipituus ja aion kasvatella enää sen verran että saan viilailla muotoja enemmän yhteneväisiksi.
Muodot ovat tosiaan vielä hieman hakusessa, sillä peukkujen ja etusormieni kynnet ovat koko pituudeltaan tasaisen kapeat, kun taas muut tuntuvat himpun verran levenevän kärkeä kohti. Lisäksi minua ihmetyttää tuo linja, joka oranssina raitanakin näkyy kynsien kärjissä: miten se linja on muutamassa kynnessä pyöreän mallinen ja nimettömässä se on puolestaan melkein kuin suora viiva?! Tämäkin hankaloittaa yhteneväisen kynsien muodon askartelun kanssa. Ostin tällä viikolla elämäni ensimmäisen lasiviilan ,joten sillä nyt koitetaan työstää miellyttävää muotoa. :)

Vielä kuvien muokkaamisesta sen verran, että itsehän sitä harrastan jonkin verran. Saatan muuttaa värejä mielestäni todellisimmaksi, sillä näin valottomana vuodenaikana kotona ilman minkäänlaista valotelttaa napsituissa kuvissa on paljon korjattavaa. Joskus korjaan esteettisyyssyistä myös lakkapinnoille aiheuttamiani kolhuja, joita en ole viitsinyt lakata uudestaan esimerkiksi sen takia että lakkaukset eivät ole olleet enää muutenkaan pitkään kynsillä. Lisäksi laitan nimeni ja blogini nimen kuviini, jota en laske varsinaisesti kuvankäsittelyksi.

Tämä haaste oli hauska. Ja vaikka aitous on parhautta, niin mielestäni ei ole rikollista eikä muutenkaan kovin rumaa jos kynsiblogin kuvia perustellusti vähän muokkailee. Toiveenani on joskus myöhemmin rakennella itselleni sopivilla vermeillä valoteltta, joissa saisi kuvattua edustavasti sekä kynnet että lakat ilman että kuvia tarvitsisi laadun puolesta enää jälkikäteen käsitellä. Lisäksi toivon myös lakkaustaitojeni karttuvan treenatessa niin paljon että onnistuisin välttämään kärsimättömyyden ja taitamattomuuden aiheuttamat hutiloinnit joita mulla usein ilmenee.

2 kommenttia:

Amoena kirjoitti...

Mä en näe myöskään mitään pahaa siitä, että kuvia korjailee jälkeenpäin. Varsinkin kun se kamerasta ulos tuleva kuva ei ole mikään absoluuttinen totuus. Kamerakin on vaan kone muiden joukossa. Enempi luotan omiin silmiini sen suhteen milloin värit ja valot ovat kuvassa kohdallaan.

Mulle myös estetiikka on iso osa kynsiharrastusta ja sen takia photoshoppaan kaikki pienet karvat yms. ylimääräiset pois kuvista, jos niitä kuviin sattuu eksymään. Ne ei kuulu mun kuviin ja sen takia katson, että se on ihan perusteltua photoshopata semmoset pois :D

Mullakin on kynnet vähän eri malliset ja ne kasvaa vähän eri lailla. Kaikki muut kynnet kasvavat melko kulmikkaiksi paitsi etusormi, joka haluaa tosi itsepäisesti olla ovaali. Ja jotkut levenevät kasvaessaan ja toiset eivät :P

E-S kirjoitti...

Eri asia olisi väittää muokkaamattomiksi kuviksi muokattuja, mutta ei sen tunnustaminen tosiaan ole mitenkään noloa näillä perusteilla. Sulla taitaa olla melko samat motiivit kuin mulla. :)

Lähetä kommentti

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...