22. maaliskuuta 2015

Vitos-haaste

Olen saanut 2 hauskaa blogihaastetta kuukauden sisällä - kiitoksia paljon Viveka ja Maiju! Henkilökohtaisesti haastetuksi tuleminen ilahduttaa aina, mutta haasteiden tekeminen on joskus hieman... noh, haasteellista. ;) Tartun tällä kertaa näistä kahdesta ehkä helpompaan eli Maijulta saamaani kynsilakka-aiheiseen haasteeseen.

1. Nimeä lempparilakka jokaiselle vuodenajalle.

Hmmm... mielenkiintoinen ja yllättävän vaikea kysymys! Kevätlakkani voisi olla Zoyan Blu, joka on jo kolmena keväänä löytänyt tiensä kynsilleni. Blu sopii sävyltään hyvin myös tämänhetkiseen kevääseen, sävy on valoisa mutta kylmän viileä. Ihania kesälakkoja puolestaan tulee mieleen montakin, mutta jos tällä sekunnilla pitää valita vain yksi niin se olisi Essien In The Cab-ana. Se on ehdottomasti yksi lemppariturkooseistani - niin paljon kuin mulla niitä onkin. Syksylakaksi nimeän nyt ensimmäisenä mieleen tulevan syksyisen suosikkini: OPI:n Gouda Gouda Two Shoes. Talvilakkani voisi olla Essien Lots Of Lux, vaikka joulu kuuluukin oleellisesti talveen niin mun talvisävyni on kyllä ennemmin sininen kuin punainen. Kimallus olkoon siinä sitten se juhlalisä. ;)


2. Viisi kynsilakkakokoelmasi helmeä?

Tämäkin on yllättävän vaikea kysymys, jota lähestyn ensin "helmeyden" määrittelyllä. Mun kynsilakkojen keräily on hyvin moninaista, minä kun poimin ilolla itselleni niin uutuuksia kuin myös vanhoja, hyviksi kehuttuja lakkoja. Oma lukunsa himotuslistalla on tietyt harvinaisuudet, joista saatan saada itselleni suuren fiksaation joka helpottuu vasta kun saan lakan itselleni. Miellän nämä harvinaisuudet kokoelmieni "helmiksi" vaikka ne eivät välttämättä olekaan niitä suurimpia suosikkivärejäni tai käyttölakkoja. Tässäpä ovat nämä helmet ensin kuvassa ja sen perään selostettuna:


1. Butter Londonin Two Fingered Salute oli pitkään yksi pakkomiellelakkani, jonka metsästyksessä sain aikoinaan ystävällistä apua bloggaajakollegalta, ja olin niiin mielissäni! Olen edelleen onnellinen tuosta Butter Londonista.
2. Deborah Lippmannin Fairy Dust. Deborahin lakkoja ei löydä nykyään helposti Suomeen toimitettaen - puhumattakaan True Blood -sarjan erikoislakoista. Lakkana tämä ei muuten olisi ihmeellinen, mutta harvinaisuus ja lempisarjani teema tekee tästä uniikin.
3. OPI:n Designer Series lakkojen ihmeellisyyttä mun ei tarvinne sen suuremmin selitellä - etenkin vanhat DS-lakat ovat varmasti kenen tahansa lakkailijan mieleen. Omistani DS Vintage (- kuvassa lukee väärin) on sävyltään mulle erityisen mieleinen, ja tämä lakka nyt mainittujen "helmien" viisikossa tahtoo edustaa koko DS-kokoelmaani.
4. Rescue Beauty Loungen Aqua Lily oli taas yksi pakkomiellelakkani... Kyseessä taitaa olla jonkin sortin "porvarimerkki" Jenkeissä ja saatavuus Suomeen on lähestulkoon nolla, joten oli silkkaa hyvää tuuria että aikoinaan törmäsin juuri tähän haluamani sävyyn kynsikirppikseltä. Tämä on kallein lakkaostokseni, joten siinä mielessäkin sitä voi jo hyvällä syyllä kutsua helmeksi. 
5. KBShimmerin Wrapper's Delight on vähän erilainen helmi kuin nämä muut, sillä se on ihan käyttölakka, eikä varsinaisesti mikään keräilyharvinaisuus. Se on kaikessa kauneudessaan kuitenkin sikäli erityinen että sen myötä tavallaan käynnistyi hillitön lakkatilailuni. Vielä Wrapperia tilatessa ajattelin että "olenpa onnekas kun näitä sentään on varastossa mulle, ja että se voi olla ainut KBShimmer jonka ikinä saan"...  :DD

3. Kolme vaativinta lakkausta jotka olet tehnyt? Voit laittaa tähän kuvat tai linkittää postauksiin.

1. Unisiepparikynnet
2. Día de los Muertos -kynnet
3. Kukkaiskallot
1. Unisiepparikynnet ovat yhä edelleen yhdet aikaa vievimmät lakkaukseni. Toki voi olla että myös kynsien kuvaukseen ja ihailuun vietetty aika sekoittuu tähän "ajan viemiseen"... Katsoin sieppari-tutoriaalia ja tehdä tuhersin viivoja ja sulkia innokkaalla pieteetillä. Näiden tekeminen oli kyllä myös hauskaa. :)
2. Día De Los Muertos -kallokynteni veivät nämäkin aikaa ja koettelivat vaatimattomia käsimaalaustaitojani.
3. Aikaisemmat hyvin paljon aikaa ja kärsivällisyyttä syöneet kukkaiskallokynteni hymyilyttävät edelleen. Lopputuloksesta voi päätellä miksi en tee näitä kovin usein... Työ ei välttämättä tuota tulosta. ;)

4. Kaikki vesimarmorointikynteni voisi liittää vaativimpiin lakkauksiini, koska se homma ei ole koskaan helppoa tahi edes kovin mukavaa. Bob Marley -marmoroinnit ovat yhdet ehkä parhaimmin onnistuneet - lajin hankaluudesta huolimatta.
5. Olen tehnyt itse leima-decaleita leivinpaperille jokusen kerran ja siinä menee aina oma aikansa. Syksyn lehti -decalit olivat vaiheikkaat, kun ensin kuivattelin leimaukset ja sitten lakkasin eri väreillä lehdet ja lopuksi siirsin kuivat decalit kynsille. Näitähän voi toki tehdä jo etukäteen varastoon odottamaan käyttöään, jolloin varsinaisella tekohetkellä ei kulu niin paljon aikaa eli decalia siirrettäessä kynnelle.

4. Miten kynsiharrastuksesi alkoi ja milloin?

Se alkoi ehkä jo hieman hiipien vuoden 2012 alkupuolella. En osaa nimetä mitään alkusysäystä, mutta muistan miettineeni juuri niinä aikoina muun muassa polttaripäivän ohjelmistoon sankarin kynsiin lakkailtavan tulevan avioparin nimet (- hyvä ajatus joka jäi kuitenkin toteutumatta). Lakkailin omilla vanhoilla rupu-lakoilla silloin tällöin kynsiäni ja liimasin niihin tarroja, ehkä olin törmännyt jossain blogissa sellaiseen - en muista aivan tarkasti. Sitten syksyllä 2012 yhtäkkiä mun lakkahöyryily ja bloggailu starttasivat kutakuinkin käsi kädessä. Voin siis todeta kynsiharrastukseni olevan vahvasti sidoksissa bloggailuun, ja tykkään siitä juuri niin!


5. Omat vahvuutesi lakkaajana/kynsiharrastajana?

Onpas kiperä kysymys... En nimittäin pidä itseäni erityisen vahvana osaajana minkään koristelutekniikan saralla, eivätkä tekemäni lakkaukseni edes noudata mitään selkeää onnistumisen linjaa vaan välillä tulee huteja ja toisinaan taas onnistun. Omana ilonani kuitenkin pidän lakkaharrastuksessani sitä että olen omavaraisesti pystynyt keräämään itselleni niin kivan lakkakokoelman että sen puolesta voin lakkailla ihan mitä ikinä satun päähäni saamaan, eikä minulla ole blogissani lakkailun suhteen mitään velvollisuuksia! En tiedä voiko sitä pitää vahvuutena, mutta itse näkisin sen sellaisena. Lakkaan millä ja milloin huvittaa - tai sitten en. ;)

Huh huh... haasteesta selviydytty! Lopuksi mun pitäisi vielä haastaa 5 bloggaajaa mukaan uusin kysymyksin. Tietämättä missä kaikkialla tämä Vitos-haaste onkaan ehtinyt jo kiertää haastan mukaan seuraavat bloggaajat: Johanna, Nanne, Helmi L, Sonne ja jos vielä vaikka Janna innostuisi?! =D

Lakka-aiheiset kysymykseni haastetuille ovat:
1. Mikä on lempikoristelutekniikkasi ja mitkä omat suosikki-lakkauksesi ko. tekniikalla?
2. Jos saisit omistaa vain 5 glitter-lakkaa, niin mitkä ne olisivat?
3. Jos sinulla olisi oma nimikko-lakka, niin minkälainen se olisi? Haluaisitko sen olevan jonkun olemassa olevan lakkamerkin edustaja vai kenties ihan oma 'custom'? Minkäniminen?
4. Mistä saat inspiraation lakkauksiin?
5. Mitkä 5 kynsilakkaa ovat tämän hetken suosikkisi?

10 kommenttia:

Charming Nails kirjoitti...

Tätä oli kiva lukea ja heti tuli vähän himotuksia...harmi kun Loveit lopetti, eipä ole tullut Deborahin lakkoja ostettua. Pitäisi seurata millaisia uusia kokoelmia on ja saisko noita eBaystä vaikka :) minäkin sain tämän saman haasteen mutta vielä mietin vastauksia :)

Maiju kirjoitti...

Kiva kun vastasit haasteeseen ja oli mukava lukea vastauksiasi :) Nyt tekis mieli hankkia tuo Essien In The Cab-ana ;)

Johanna kirjoitti...

Kiitos haasteesta, pitää laittaa toteutukseen heti kun saan blogin taas käyntiin :)

Sannu kirjoitti...

Mulle jäi ihan sama miete päällimmäiseksi, kuin Maijulla: Essie In the Cab-ana <3

Unknown kirjoitti...

Kiitos haasteesta, kuvat kysymykset! Yritän ehtiä vastata lähiaikoina! :)

Unknown kirjoitti...

Siis kivat kysymykset - damn you autocorrect. ;)

E-S kirjoitti...

Charming Nails: Mukavaa jos jaksoit vaivatta lukea pitkät sepustukseni. :) Loveit-verkkokauppa oli kyllä hyvä, mäkin shoppailin siellä muutaman kerran vaikka yleensä tilaan kaikki Ebaysta. Deboraheja sieltäkin toimitetaan jonkin verran Suomeen, mutta myyjät on kyllä vähän kortilla...
Maiju: Kiitos itsellesi haasteesta, tätä oli hauska tehdä ja postauksesta tulikin yhtäkkiä yllättävän pitkä! :D In The Cab-ana on kyllä hyvä hankinta. ;)

Johanna: Jään odottelemaan!
Sannu: Hah haa... no sehän nyt hyppäsi sieltä esille vähän näyttävämmin kuin muut mainitut lakat. Mutta eipä suotta - minä siitä niin tykkään :)
Helmi L: Hahah... sattuuhan noita kännykällä - tuttu tilanne. =D Jään odottelamaan sunkin vastauksia.

Nanne kirjoitti...

Kiitos haasteesta! :P
Otan haasteen vastaan ja yritän saada mahdollisimman pian tehtyä postauksen siun kiperistä kysymyksistä xD

Emma kirjoitti...

ihana postaus, oli tosi kiva lukea tätä :) Nauroin ääneen tuolle "tämä voi olla ainoa KBShimmer minkä ikinä saan" :D:D:D

E-S kirjoitti...

Nanne: Jee! Tuun lukee sit =)
Emma: Kiva kuulla että tykkäsit! Tolle silloiselle ajatukselleni KBShimmereiden suhteen en voi kyllä itsekään muuta kuin nauraa... Ehkä itkeminen vois olla toinen, mutta nauraminen on mukavampi vaihtoehto. :)

Lähetä kommentti

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...