6. joulukuuta 2014

Vesimarmorointi - hävitty sota?

Tänään on nähty kotimaan televisiossa taisteluhenkeä Tuntematon Sotilas -leffan muodossa, ja minussa sikisi tarvittavaa taisteluhenkeä tarttua Vesimarmorointihaasteeseen 2014 - vuoden viimeisen kuukauden osalta, jes! Itsenäisyyspäivän kunniaksi marmoroin tietenkin sinisellä ja valkoisella. Jälki oli seuraavanlaista:


Marmorointikysissä (keskisormi ja nimetön) käytin KBShimmerin Sky Jinksiä ja OPI:n Don't Touch My Tutu!:a. Loput kynnet teksturoin sinisellä OPI:n Kiss Me At Midnightilla ja hopeanvalkoisella Dance Legendin Mountain Snow:lla.

Saatuani kynnet valmiiksi kohtasin uuden haasteen - nimittäin järjestelmäkamerani uuden objektiivin, jonka tohkeissani hommasin siskoltani vastikään. Nyt mulla on vanhassa Canon EOS 450D -rungossani uusi Tamron xr objektiivi (18-200), jota en osaa käyttää. En oo mikään järjestelmäkuvaamisen guru, eikä objektiivi ole tokikaan mikä makrokuvaamiseen tarkoitettu, mutta en olisi arvannut että kynsikuvaushommat menisivät lähes mahdottomaksi. Kuvasin näitä kynsiä jo muutamaneri erän ja joka kerta sain aikaiseksi lähinnä epätarkkaa ja tummanpuhuvaa suttua! Mulla ei nyt onnistu automaatti- eikä manuaalitarkennus.. :( Mainittakoon että minulla ei edelleenkään ole kunnollista valotelttaa tai kamerajalustaa käytössäni, mutta edellisellä objetiivilla sain siitä huolimatta tarkkoja kuvia. Tämän postauksen ensimmäinen kuva on paras, mitä puolivahingossa sain otettua. Sehän on osin jopa tarkka.


Joulukuun vesimarmorointihaasteen toteutus on nyt tehty, joten periaatteessa haaste koko vuoden ajalta on minun osaltani nyt suoritettu. Käytännössähän haasteen toteutumisessa on pari aukkoa, nimittäin elokuu ja marraskuu. Nyt kun taas muistin miten surkeaa puuhaa tämä marmorointi onkaan, niin ehkä en paikkaile mitenkään noita toteutuksettomia kuukausia. Jääkööt tekemättä, kun kerran jäivät. Voisin sen sijaan myöhemmin tehdä vielä pienen koosteen tästä "mahtavasta marmorointivuodesta"! :D


7 kommenttia:

Nena Sofia kirjoitti...

Hienot! :)

Fani kirjoitti...

Mä kyllä tykkään näistä! Eikä sun marmoroinnit ole ollut mitenkään kauheita! :)
Mulla olisi vielä yhdet edessä, sitten kooste ja juttu siitä miten jatkossa marmoroin. ;)

ninni kirjoitti...

Ihanat! Mieleen tulee hämärässä alkanut lumituisku jota nyt ehkäpä jo oikeestikkin toivois täydestä sydämestään.

Papu kirjoitti...

Onpas kauniit Suomi-kynnet! ♥

Nanne kirjoitti...

Nää on upeat kynnet! Wau! ^.^

Emma kirjoitti...

Tosi kauniit! teksturointi on piste iin päälle :)

Jotain jännää noissa kuvissa tosiaan on, nyt kun aloin tarkemmin tihrustaa. Tarkennus on alalaidassa ja sivulla, mutta ei kynsissä. Oisko ne kameran tarkennusasetukset nyt jotenkin pielessä? Eihän niitten tietty pitäis vaihtua kun objektiivi vaihtuu, mutta siis ehkä nykyiset asetukset ei sovi uuden objektiivin kanssa käytettäväksi. Kuka näistä tietää, kaikki on mahdollista....kameraturhautuminen on tuttu tunne ja todella ärsyttävää, joten toivon että saat homman pian kuntoon etkä joudu tappelemaan enää :)

E-S kirjoitti...

Nena Sofia: Kiitos!
Fani: Kiitos paljon, hyvä jos ei ole painajaisia jäänyt ;) ..ja mahtavaa että jaksoit suorittaa marmorointihaasteen kaverinani.
ninni: Ihana mielikuva! Kiitos :)
Papu: Kiitoksia!
Nanne: Kiitti!
Emma: Kiva kuulla että tykkäsit! Kuvat on tosiaan vähintäänkin erikoisia.. Sain Suvilta lisäymmärrystä uuteen objektiiviini, jolla ilmeisimmin minimietäisyys tarkentamiseen ylipäänsä on puolisen metriä, mikä ei oikein hyvin istu siihen yhtälöön että kuvaan ilman jalustaa ilmassa heiluvia sormiani. Noh, ehkäpä tähän ratkaisu löytyy - mulle on muun muassa lähetetty meriteitse vanha objetiivini. :D

Lähetä kommentti

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...