29. heinäkuuta 2013

Näin muokkaan kuviani -haaste

Sain Sissiltä haasteen paljastella hieman sitä kuinka käsittelen valokuvia ennen niiden laittamista blogiin. Tässä saamani haasteen ohjeet:

1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta.
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa.

Minähän tartun haasteeseen mielelläni, koska näitä käytäntöjä löytyy varmasti yhtä paljon erilaisia kuin bloggaajiakin ja on mukava saada tietää myös toisten edesottamuksista tämän aihepiirin parissa. Joten kiitos haastamisesta, Sissi! :)

Ennen kuvankäsittelyä:
Haluan ensiksi valottaa hieman kuvanmuokkauksen lähtökohtiani. Eli mitkä asiat minulla vaikuttavat omalta osaltaan kuvanmuokkauksen tarpeellisuuteen. Ensinnäkin mulla on 3 eri kameraa: järjestelmäkamera, digipokkari sekä kännykkäkamera. Blogini kuvat ovat pääsääntöisesti järkkärillä otettuja, mutta myös muiden kameroiden tuotoksia on tullut julkaistua (ja saattaa tulla vastaisuudessakin). Sekin vaikuttanee kuvanmuokkaustarpeisiini että minulla ei ole lightboxia, eikä myöskään mitään pätevää lamppua, jonka valossa kuvaisin blogikuvani. Tämän huomaa hyvin blogini alkuvaiheen kuvista (=viime vuoden syksystä alkaen puoli vuotta eteenpäin), jotka eivät vastaa nykyään edes omaa käsitystäni tasokkaasta kynsikuvasta. Nyt tämän kesän olen pärjäillyt ihan hyvin päivänpaisteessa otetuilla valokuvilla, mutta pimeän sesongin tullen aion hommata jonkin lampun joka pelastaa tulevat kynsikuvani.

Kuvankäsittely:
Olen jo vuosia käytännyt Picasa -kuvanmuokkausohjelmaa ja käytän sitä myös kynsikuvia tuunaillessani. Sillä saa kivasti retusoitua virheitä, säädettyä valoisuutta ja kontrastia, lisättyä tekstiä ja suoristettua kuvaa. Itse teen hyvällä omalla tunnolla kaikkea edellä mainittua; joskus korjaustoimenpiteitä tarvitaan enemmän ja joskus vähemmän; kuvausolosuhteet ja kynsinauhatienoon kunto kun eivät ole meikäläisittäin mitään vakioita. Saatan myös muokata hieman värejä, jos tuntuu että lakan väri näyttää oikeammalta pienellä säätämisellä. Harvakseltaan olen myös saattanut retusoida lakkauksesta jonkin vekin piiloon, joka on jostain tuntemattomasta syystä jäänyt korjaamatta lakkauksen yhteydessä. Voi olla että lakkaus on ollut kynsilläni vain yhden päivän, enkä ole ärsytykseltäni jaksanut alkaa uusimaan ruttua lakkauksessa - näin saattaa joskus sattua. Rajaan mielelläni kuvasta ulos esimerkiksi joskus ihan broilerinkoivelta näyttävän peukalontyven kämmenessä, jonka näkymisen ei ole mielestäni tarkoituksenmukaista varastaa huomiota lakkauksilta. (Kamerabjektiivini tarkennus kun ei salli sitä että kuvaisin kuvat valmiiksi haluamaltani lähietäisyydeltä.)

Lisään Picasalla kuviin blogini osoitteen ihan vain periaatteesta, enkä siksi että kuvittelisin mitään ihmeitä omista lakkaustaidoistani. Pienennän kuvia myös aika paljon, koska esimerkiksi kännykällä blogeja selatessa itselläni ei kärsivällisyys riitä odottelemaan sitä kun joissain blogeissa kuvat eivät meinaa latautua millään - ne jäävät sitten näkemättä, ja toisekseen en halua täyttää suotta turhan nopeasti omaa bloggerin kuvatilaani liiallisella kuvapainolla.

Tässä kuvaesimerkki tämän kesän aikaista kuvista, jotka olen ottanut illanhämärissä salaman kanssa. Näissä kuvissa näkyy hyvä esimerkki siitä, että saatan tuunata vaivihkaa piiloon myös liian kovakouraisen kynsinauhojen huoltamisen aiheuttamia haavereita... Otin tämän esimerkiksi, koska ulkona kuvatuissa ei ole nyt ollut niin paljon muokattavaa:


Kuvankäsittelyn jälkeen:
Kun olen tehnyt kaikki haluamani kuvankäsittelyniksit, kuva on valmis julkaistavaksi blogissa ja jätettäväksi internettiin kaikkien nähtäville. Itselleni lakkausvalokuvat edustavat estetiikkaa ja pyrkimystä kauneuteen niinkin paljon että näen kuvankäsittelyn kynsikuvissa erittäin sallittuna ja jossain määrin jopa suotavana. Itse en kaipaa mitään inhorealismia katselemiini lakkauskuviin, eikä sottaisia lakkauksia ja kynsinauhoja voi hyvittää kirjoittamalla kuvan alle "anteeksi suttuiset kynsinauhat" - verkkokalvot ovat siinä vaiheessa jo ehtineet kärsiä ja lakkauskuvan julkaiseminen on kadottanut merkityksensä. Kynsibloggaajien kuvista saa silti mielestäni näkyä kirjoittajan personaallisuus muun muassa poseeraustavassa ja kuvausrekvisiitassa. Mitä originellimpi, sitä parempi! Luen tai ehkä totuudenmukaisemmin selailen läpi niin paljon eri kynsiblogeja että ei ole mitenkään pahitteeksi erottua hieman joukosta jollain mukavalla persoonallisella tyylillä. Kukin saa minun puolestani myös valita kynsien pituutensa ihan itse, olkoonkin että harmonisenpituisten kynsien lakkauskuvia on aina helpompi katsella kuin eripituisten. On hyvä että kaikki eivät ota samalla kameralla, samanlaisessa asennossa ja valossa tismalleen samannäköisiä kuvia, se menisi jo vähän kliiniseksi...

Saatoin vähän rönsyillä tekstissäni kuvankäsittely-aiheen sivupoluille, mutta eikös tuo kaikki nyt melkein liittynyt aiheeseen..? :)

Haastan seuraavat bloggaajat tarttumaan tähän haasteeseen:
- Riikka
- Charming Nails
- Annie
- Mirja
- RiaG

8 kommenttia:

Sissi kirjoitti...

Tää oli kiva, kiitos kun teit:)

Papu kirjoitti...

"--- eikä sottaisia lakkauksia ja kynsinauhoja voi hyvittää kirjoittamalla kuvan alle "anteeksi suttuiset kynsinauhat" - verkkokalvot ovat siinä vaiheessa jo ehtineet kärsiä ---"

Repeilen huolella täällä XD Ihan loistava kommentti!

Shiny kirjoitti...

Voi broilerinkoipi peukalo raukkaa! :D Yhdyn myös Papun kommenttiin verkkokalvojen kärsimisestä :D ...Kokonaisuudessaan siis erittäin viihdyttävä ja mielenkiintoinen postaus :)

Charming Nails kirjoitti...

Kiitos haasteesta, minä yritän ennätä vastailla :)

Bambi kirjoitti...

Näitä on kyllä hauska lukea!

Annie kirjoitti...

Mielenkiintonen postaus ja kiitos myös haasteesta! Pitää yrittää toteuttaa se mahdollisimman pian, vaikka harmillisesti oon tän viikon reissussa, enkä pääse käsiksi kuviin.. Mutta ens viikolla sitten! :)

E-S kirjoitti...

Sissi : olepa hyvä - ilo oli myös minun puolellani!

Papu: Verhoilin vakavan(!) asian kevyeen muotoon jottei menisi marinaksi mun jorinani... =D

Shiny: Kiva jos tykkäsit. Mulle on jo iät ja ajat tullut peukalosta mieleen sellainen kanankoipipalanen, ja siksi se on pakko rajata kynsikuvista ainakin pois. :)

Charming Nails: Ole hyvä, odottelen postaustasi. :)

Bambi: Niinpä! Kiva aloitus Lunaliilta tämä.

Annie: Ole hyvä. Eikä mitään kiirettä tai painetta: lomaile rauhassa!

Verppa kirjoitti...

Haaste :) !

dreamaboutperfectnails.blogspot.com

Lähetä kommentti

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...