29. maaliskuuta 2013

Asiaa tikusta

Nyt mulla on asiaa ihan uudesta aiheesta, nimittäin lakkojen swatch-tikuista. Tilasin itselleni swatch-tikkuja Hong Kongista (ja postituskuori silti oli leimattu Kiinassa) ja tällä viikolla lopultakin sain ne. Tikut olivat vissiin kiertäneet koko Aasian, kun niiden saapuminen kesti kuukauden - reissu jonka olisin halunnut mieluummin tehdä itse... ;)

Minulle tuli 50 tikun viuhkoja 4 kappaletta, eli 200 lakkaa noihin nyt mahtuisi.


En oikein tiedä miten nyt alkaisin lakkoineni lähestyä näitä tikkuja... Tämänhetkinen lakkakokoelmani taitaa olla jo enemmän kuin 200 lakkaa, joiden joukossa on muutama aivan kelvoton yksilö sekä jokusia jotka varmasti laitan kiertoon joku päivä, joten niitä lakkoja minun tuskin tarvitsee swatchata. Mutta mulle on myös tulossa muutama lakka Ebaysta tälläkin hetkellä. Joten miten ihmeessä mä määrittelen ne 200 onnekasta, jotka swatchaan näille tikuille..?! :D Joudun varmaan tilaamaan tikkuja vielä lisää!

Todennäköisesti lakkaan tikut ensin merkeittäin - väreistä piittaamatta, koska en ole ikinä värikategorioinut lakkojani muutenkaan. Haaveena olisi kuitenkin saada tikkuviuhkat järjesteltyä nimenomaan värien mukaan myöhemmin.

Onko teillä, joilla näitä swatch-tikkuja löytyy, ihan kaikki lakat tikuilla vai vain "suosikit"? Pyrittekö pitämään lakkamääräänne kurissa vai onko lisätikuille tullut tarvetta..? Oletteko tilanneet lisää tikkuja samalta myyjältä? Mä huomasin että mun tikkujen myyjällä ei ole tällä hetkellä mitään tavaraa myynnissä, joten jos ostan lisää niin todennäköisesti se on sitten eri myyjä... Mietin vain onkohan näillä joku standardikoko vai onko iso vaara saada seuraavalla ostokerralla esimerkiksi sentin pidempiä ja hieman vihertäviä tikkuja?!

Otan erittäin mielelläni vastaan hyviä vinkkejä lakkojen tikutus-taipaleelleni!

10 kommenttia:

June kirjoitti...

Mä aloitin tikutuksen myös kahdestasadasta tikusta, toisaalta mun kokoelma oli silloin pienempi että se juuri ja juuri mahtui niihin. Nyt tikkuja on 300 ja olen lajitellut ne värin mukaan. Se on kyllä aika työlästä puuhaa kun pitää aina uusien tikkujen laiton yhteydessä irroittaa melkein kaikki tikut ja järjestellä uudelleen.. Mutta kyllä mä oon ihan tyytyväinen muuten siihen että olen järjestellyt ne värien enkä merkkien mukaan. Mä kuitenkin olen sellainen järjestelystä ja lajittelusta nauttiva ihminen, joten se ei niin haittaa. Vähän harmittaa kuitenkin se että aloitin kirkkaista tikuista, enkä nyt viitsi enään vaihtaa valkoisiin. Lakkoja saa siis kerrostaa aika kauan.

Olen ostanut tikkuni aina täältä; http://www.ebay.com/itm/320908555270?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649. Toimitus ollut tosi nopea (n. viikko tai kaksi?) ja aina ovat tikut olleet samanlaisia.

Passion for Nails/Suvi kirjoitti...

Mulla on itellä tikuilla kaikki lakat. :) Ja itse tilasin myös 200 tikkua, nyt tilasin kuitenkin varuiksi yhden satsin lisää kun tikkuja on mennyt ihan lakkauskokeiluihin.
Mä tilaan tikut samalta myyjältä, mutta mua ärsyttää suunnattomasti kun ne 50 tikkua ei oikeesti ees mahdu siihen rautapidikkeeseen. :D Laitoin kyllä noottia ekalla kertaa siitä, mutta muuten tikut oli hyviä niin tilasin toistekin.
http://www.ebay.com/itm/310396699921?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Papu kirjoitti...

Mulla on tikuilla kaikki lakat ja 100 ylimääräistä tikkua vielä odottamassa uusia. Oikeastaan ainoa mikä harmittaa on se, että tikkuja menee haaskuun kun myyn lakkoja pois. Tällä hetkellä onkin se käytäntö, että lakkaan tikun vasta sen jälkeen, kun olen käyttänyt uutta ostosta kerran ja tiedän, jääkö se minulle. :)

E-S kirjoitti...

Kiitoksia vastauksista! :)

June: Mä tykkään kanssa näperrellä ja järjestellä tämäntapaisia asioita (siivous ei kuulu tähän), joten en usko että pienestä uudelleenjärjestelemisestä pääsee muodostumaan mitään ongelmaa. Mä kävinkin sun blogissa kurkkimassa ootko esitellut tarkemmin sun tikkujärjestelyjä, mutta se oli vissiin vähän harkinnassa? :)

Suvi: Mitä kummaa, tikut ei mahdu siihen ruuviinsa..? o_0 Mulla ne mahtuu; onkohan ruuvit eripituisia? Jouduin itse asiassa yhtä viuhkaa purkamaan, kun siellä oli yksi tikku onnettomasti väärinpäin ja kun laitoin sitä takaisin kasaan niin ajattelin vielä että olisihan tähän vielä vaikka pari tikkua mahtunut enemmänkin!

Papu: Tuopa on kelpo vinkki tikuttaa lakka vasta kun tietää pitääkö sen itsellään! Mulla on vain pitkä jono lakkoja odottamassa pääsyä tähän "kelpoisuusarviointiin" :)

En muistanut postauksessa kysyäkään, mutta oletteko merkanneet tikkuihin lakkojen nimet tarralapuilla vai permanent-tussilla? Itse olen ajatellut tussia.

June kirjoitti...

Joo, se tikkujen esittely jäi vähän tuossa kiiressä. Nyt kun aikaa on vaikka muille jakaa voisin edistää asiaa :) Jos siis kehtaan, on ne sen verran epäsiistejä.. :D Mä olen merkannut nimet tarralapuille tussilla.

Kaisa kirjoitti...

Tikkujen nimeäminen on tuskaista puuhaa... Puuuh... Ehkä se helpottaa kun isoin urakka on ohi, mutta järjestyksessä pitäminen...

ps. Hong Kong on kaupunki eteläisessä Kiinassa, siitä ehkä Kiinan leima? ;)

E-S kirjoitti...

^Kaisa, kiitos sivistyksestä - tosi noloa mutta mä kuvittelin sen olevan oma maansa. Wikipedian mukaan Hong Kong on kuitenkin melko autonominen alue, mutta kuitenkin juurikin Kiinan hallinnan alainen. No, oppia ikä kaikki :)

Kaisa kirjoitti...

Eipä mitään ;)

Anonyymi kirjoitti...

Itselläkin edessä uusien tikkujen osto. On lakkojen määrä vähän pursunut :D
Mä tikutan kaikki lakat koska kynsilakanpoistoaineellahan ne saa taas putsattua, jos lakan myy.
Itse olin nimet kirjoittanut lapulle minkä olen kontaktointimuovilla laittanut kiinni. Ollut todella kätevä, koska lapun saa todella helposti pois tikusta jos lakka tikulla vaihtuu ja haluaa saada uuden nimen siihen. Ei jää tussin jälkiä eikä tarralapun tarra jälkiä ;D
En itse käytä tikkujen omia ruuveja sillä niihin on niin vaikea keskelle laittaa uusi tikku. Olen laittanut tikut toisiinsa langalla. Valitsin lempivärini millä tekin sievän langan. Langan solmin löyhästi että sen saa hyvin auki. Näin on paljon helpompi väliinkin laittaa uusi tikku kun voi vaan haluamaansa kohtaan langan solmun laittaa ja avata siinä kohassa.

-nipa

E-S kirjoitti...

Kiitti kommentista, nipa! Mulla ei oo onnistunut tuo kynsilakkojen poisto ainakaan kiekolta, joten mä en pelaa sen varaan että saisin tikkuja enää puhditettua jos lakka lähtee myyntiin.

Sun nimikointitapa kuulostaa kyllä hyvältä. Mä menin ehkä vähän turhan vauhdikkaasti alottamaan nimeilyn sellasella paksulla mustalla tussilla... Mun tikuista tulee selkeesti sellasia että ne joko on ja pysyy tai sitten heitetään roskiin, ei mitään välimuotoja. :)

Lähetä kommentti

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...